Ляшко оголосив збір підписів проти розпуску Ради

Читать на русском
Фракція Радикальної партії  має намір ініціювати збір підписів народних депутатів під зверненням до Конституційного суду щодо указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка 22 травня має намір ініціювати збір підписів народних депутатів під зверненням до Конституційного суду щодо указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

Як пише «Слово і Діло», про це Ляшко написав у Facebook, назвавши указ Зеленського про розпуск парламенту «Неконституційним, незаконним і свавільним».

Достроковий розпуск ВР: чому виборчу кампанію можуть зупинитиНовообраний президент оголосив про розпуск Ради. Після зустрічі з парламентськими фракціями представники фракцій заявили про намір йти на дострокові вибори. Чи можуть оскаржити указ президента про розпуск ВР, знають експерти.

За його словами, Зеленський діє точно так само, як президент-утікач Віктор Янукович в 2010 році.

«Зеленський робить як Янукович, який в 2010 році після виборів через продажних суддів КС змінив Конституцію», — написав Ляшко.

Нардеп висловив переконання, що «Систематичне порушення президентом Зеленським Конституції і законів України загрожує дестабілізацією держави і керованим хаосом».

21 травня Зеленський підписав указ про достроковий розпуск Ради і проведення позачергових виборів 21 липня.

Головним аргументом для розпуску парламенту Зеленський назвав дуже низьку довіру громадян України до цієї інституції - 4%, а юридичним — відсутність коаліції фактично з 2016 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: