Зеленський закликав українців на виборах в ВР голосувати за нових політиків

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вважає, що на виборах у Верховну Раду українці оберуть політиків, здатних змінити країну.

Президент Володимир Зеленський вважає, що на виборах у Верховну раду українці оберуть політиків, здатних змінити країну.

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави написав у Facebook, реагуючи на те, що парламент у середу провалив його законопроекти щодо змін виборчого законодавства.

«Вони розраховують за гроші та гречку знову пролізти до Верховної ради. Але я переконаний, що вони помиляються. І навіть у мажоритарних округах ви оберете нових політиків, здатних змінити країну не на словах, а на ділі», – зазначив президент.

Зеленський вважає, що проваливши його законопроекти, «старі політики обрали стару систему, бо лише вона дає їм шанс подовжити політичне життя».

«То що? Зробимо їх разом? 21 липня», – підсумував глава держави, апелюючи до лозунгу своєї президентської кампанії.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків.

Рада не включила до порядку денного законопроекти Зеленського: хто пішов проти президентаВерховна рада не включила до порядку денного два законопроекти президента Володимира Зеленського. Один з них стосувався зміни виборчої системи.

Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної ради і запропонував урядовцям писати заяви про відставку, якщо вони не готові працювати на «благо поколінь». 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Цим указом він призначив позачергові вибори до Верховної ради на 21 липня 2019 року. Указ набирає чинності з дня його опублікування, тобто після публікації в державних виданнях.

Зеленський написав звернення до голови Верховної ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту.

Він попросив проголосувати за внесення змін до закону про вибори народних депутатів – скасувати мажоритарну частину виборів до ВР і знизити прохідний бар’єр до 3%.

Однак 22 травня Верховна рада провалила законопроекти президента і навіть не внесла їх до порядку денного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: