Мін’юст перевірить, чи порушив Зеленський закон

Читать на русском
Міністерство юстиції просить Адміністрацію президента надати копії трудових книжок та інформацію про початок люстраційної перевірки щодо призначених керівників відомства.

Міністерство юстиції просить Адміністрацію президента надати копії трудових книжок та інформацію про початок люстраційної перевірки щодо призначених керівників відомства.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

Невиконані обіцянки кандидатів: Порошенко не зміг провести повноцінну люстраціюПетро Порошенко в 2014 році пообіцяв люстрацію чиновників, але за час його президентства повноцінного очищення влади не відбулося.

«Сьогодні направляю листа в Адміністрацію Президента України з роз’ясненням законодавства про очищення влади і його застосування щодо посади Глави Адміністрації Президента», – зазначив Петухов.

Він зазначив, що за проведення люстраційної перевірки чиновника відповідає той, хто його призначає.

Якщо вимоги Закону «Про очищення влади» не виконуються, остаточне рішення ухвалює суд.

«Для перевірки правильності виконання Закону запитуємо інформацію щодо новопризначених очільників Адміністрації Президента», – пояснив Петухов.

Він стверджує, що «це абсолютно звичайна усталена практика Мін’юсту, в якій немає ані краплі політики».

Нагадаємо, раніше Петухов розповів, що у реєстрі люстрованих осіб є прізвища людей, які були звільнені після прийняття закону. І заборона займати публічні посади триває до 2024 року.

21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Пізніше заступник глави Адміністрації президента Зеленського Руслан Рябошапка заявив, що закон про очищення влади не поширюється на посади в органах державної влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: