Македон не домігся проведення люстрації судових, правоохоронних та податкових органів

Читать на русском
Нардеп не виконав свою передвиборчу обіцянку домогтися люстрації судових, правоохоронних та податкових органів. Македон запевняв, що після перемоги на виборах це стане пріоритетом його роботи.
Юрій МакедонСлово і Діло

Народний депутат Юрій Македон провалив передвиборчу обіцянку домогтися проведення люстрації судових, правоохоронних та податкових органів.

Таку обіцянку він дав 27 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Лише незалежний суд забезпечить дотримання прав та свобод та недоторканність власності, що важливо для притоку в країну інвестицій. Антикорупційна люстрація судових, правоохоронних, податкових органів буде моїм пріоритетним напрямком роботи», – записано в програмі Македона.

Верховна Рада України VII скликання ухвалила проект закону «Про очищення влади», його підписав президент України. Однак закон про люстрацію викликав критику з боку Венеційської комісії та Верховного суду України. В результаті закон потрапив на розгляд Конституційного суду України, який у 2015 році відклав розгляд справи на невизначений термін. Причиною такого рішення стало клопотання народного депутата Єгора Соболєва про відвід семи суддів.

Навесні 2018 року закон «Про очищення влади» все ще перебував у КСУ. За цей час законність свого звільнення в судах масово оскаржили колишні функціонери часів Януковича, які зараз перебувають при владі. До того ж в ухваленому законі за чотири роки так і не були враховані претензії Венеційської комісії.

Тим часом Юрій Македон заявив у ЗМІ, що він не мав наміру займатися люстрацією, очевидно, забувши, що було написано в його передвиборчій програмі. Тому його обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Македон дав 13 обіцянок, з яких 6 виконав, а 3 – провалив.

Раніше ми повідомляли, що Порошенко провалив передвиборчу обіцянку провести люстрацію суддів, податківців та правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: