У БПП не хочуть люструвати колишніх агентів КДБ

Читать на русском
Член пропрезидентської фракції вніс законодавчу ініціативу, якої хочуть звузити люстрацію чиновників.
Микола Паламарчук

До Верховної Ради внесено законопроект, яким пропонується не застосовувати закон про очищення влади до колишніх штатним працівникам або негласним агентам Комітету державної безпеки і Головного розвідувального управління Міністерства оборони СРСР.

Відповідний законопроект №8525 зареєстрований народним депутатом від фракції «Блок Петра Порошенка» Миколою Паламарчуком, повідомляє «Слово і Діло».

Документом пропонується повністю виключити із закону норму, що стосовно штатних працівників або негласних агентів у КДБ СРСР, КДБ УРСР, головного розвідувального управління Міноборони СРСР застосовується обмеження держслужби.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що чинний закон нібито дискримінує громадян за професійною ознакою.

Також у документі стверджується, що чинний закон не враховує того факту, що деякі з таких осіб могли добровільно покинути співпрацю з КДБ СРСР, або така співпраця могла бути «чисто номінальною або дуже короткою».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко провалив передвиборчу обіцянку провести люстрацію суддів, податківців та правоохоронців.

Раніше директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що люстрацію пройшов успішно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: