ЦВК оголосила про початок виборчої кампанії

Читать на русском
Виборча кампанія з дострокових парламентських виборів починається з 24 травня без прийняття рішень Центрвиборчкомом.

Центральна виборча комісія у четвер, 23 травня, оголосила про початок кампанії з дострокових виборів до Верховної Ради.

Про це пише «Слово і Діло».

Розпуск Ради: дострокові парламентські вибори може зупинити рішення КСУЯкщо нардепи оскаржать указ президента україни про розпуск Ради у КСУ, то є вірогідність, що дострокові парламентські вибори будуть призупинені.

«Виборча кампанія починається на наступний день після опублікування відповідного указу президента країни. Указ опублікований сьогодні. Значить кампанія починається 24 травня», - сказала глава ЦВК Тетяна Сліпачук на брифінгу в Києві.

«Ми забезпечимо прозорі і легітимні парламентські вибори. Виборчий процес починається з 24 травня. Без прийняття ЦВК якогось рішення», - додала вона.

За її словами, у ЦВК немає підстав зупиняти підготовку до парламентських виборів. «Відповідно до чинного законодавства, немає жодних підстав, щоб зупинити підготовку до проведення виборів», - сказав вона.

Незважаючи на те, що депутати обіцяли звернутися до суду у зв'язку з указом президента, «зараз в суді не зареєстрована жодна скарга», зазначила глава ЦВК.

Як повідомлялося, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск парламенту і призначив дату дострокових виборів на 21 липня.

Цей указ оскаржили у Верховному суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: