Ахметов провів бесіди з депутатами через ініціативи Зеленського

Читать на русском
У депутатському корпусі стверджують, що у зв'язку з ініціативами президента Володимира Зеленського олігарх Рінат Ахметов провів бесіди.

У депутатському корпусі стверджують, що у зв'язку з ініціативами президента Володимира Зеленського олігарх Рінат Ахметов провів «роз'яснювальні бесіди» як з керівництвом Радикальної партії, так і «Оппоблока».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

За словами відразу декількох джерел видання, Ахметов робить ставку на мажоритарні округи, обіцяючи бонуси рейтинговим депутатам.

«Рінат Леонідович зрозумів, що у разі закритих пропорційних списків у партії Зеленського буде монобільшість. А це повна вертикаль влади, уряд, силовики, ГПУ. Що це в перспективі може йому обіцяти - він чудово усвідомлює», - говорить джерело РБК-Україна.

Нагадаємо, вчора ВР відмовилася голосувати за законопроекти Зеленського. Він подав до ВР законопроекти про вибори і публічні закупівлі. У зв'язку з цим Зеленський заявив, що «народні депутати помиляються і навіть в мажоритарних округах українці оберуть нових політиків, здатних змінити країну не на словах, а на ділі».

Нагадаємо, 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну раду 8 скликання, а 21 травня видав відповідний указ із датою перевиборів 21 липня.

Дата позачергових парламентських виборів може зсунутися через недосконалість закону про держзакупівліЦВК може не встигнути надрукувати виборчі бюлетені до позачергових парламентських виборів через недосконалість законодавства про держзакупівлі.

Приводом до розпуску у Зеленського назвали «відсутність коаліції».

При цьому президент зустрівся з лідерами фракцій щодо перевиборів і домовився про проведення позачергового засідання парламенту 22 травня для зміни виборчого законодавства.

Однак 22 травня Верховна рада не внесла навіть до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, який передбачає запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до 3%.

Спікер Андрій Парубій закрив засідання парламенту до 28 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: