Уряд посилив ліцензійні вимоги до туроператорів

Читать на русском
Уряд ухваливзміни до ліцензійних умов здійснення туроператорської діяльності. Туроператори повинні мати постійне фінансове забезпечення перед туристами та працювати максимально відкрито у правовому полі.

22 травня уряд ухвалив ініційовані та розроблені Мінекономрозвитку зміни до ліцензійних умов здійснення туроператорської діяльності – тепер туристичні оператори повинні мати постійне фінансове забезпечення перед туристами та працювати максимально відкрито у правовому полі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Травневі свята за кордоном: до яких країн полетять на відпочинок українціЧартери до Єгипту та Туреччини на травневі свята перебувають у топі розкладу двох столичних міжнародних аеропортів.

«Туристичний сезон вже розпочався. Уряд має сьогодні завдання захистити українців від дій недобросовісних туристичних операторів, щоб уникнути туристичного колапсу, який виникав у попередні роки», - зазначається у повідомленні.

Для цього, додали у міністерстві, було ініційовано низку важливих змін до ліцензійних умов ведення туроператорської діяльності.

Відповідно до ухвалених змін, для отримання ліцензії туроператор має забезпечувати фінансову гарантію перед туристами.

«Це може бути гарантія банку або іншої кредитної установи. У разі здійснення виплати відшкодування туристам, туроператор повинен відновити суму фінансової гарантії наступного робочого дня», - пояснили в МЕРТі.

Крім цього, туроператор, що надає послугу, пов’язану з перевезенням туристів, має за 8 та за 2 години до запланованого відправлення рейсу перевірити інформацію про час його відправлення. У разі затримки рейсу на більш ніж 4 години, туроператор мусить розмістити інформацію про це на власному сайті, а також проінформувати електронною поштою орган ліцензування - Мінекономрозвитку.

Окрім того, суб’єкти туроператорської діяльності зобов’язані забезпечувати «всі необхідні умови для доступності маломобільних груп населення до місць їх проживання під час їх відпочинку».

У міністерстві підкреслили, що недотримання будь-якої з вищезгаданих вимог може тягнути за собою анулювання ліцензії туроператора.

Нагадаємо, що посилити вимоги до туроператорів обіцяли торік.

Тоді в уряді створили робочу групу, яка працювала над притягненням до відповідальності туроператорів, через діяльність яких постраждали туристи, і загалом над посиленням відповідальності за туристичну діяльність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: