На Закарпатті туристи з Києва потрапили під лавину, є загиблий

Читать на русском
За словами Москаля, перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут.

На Закарпатті троє туристів з Києва у п'ятницю потрапили під снігову лавину, один з них загинув.

Про це повідомляється в суботу на сайті губернатора області Геннадія Москаля, передає Слово і Діло

«У п'ятницю (25.01) під вечір у Рахівському районі (Закарпатська область) троє 28-річних мешканців Києва, котрі проходили туристичний маршрут біля гори Стіг, потрапили під снігову лавину. Двом чоловікам вдалося самотужки вибратися з-під снігового покрову, третій, на жаль, загинув», - йдеться в повідомленні.

За словами Москаля, перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут.

«Їм відповіли дослівно так: «Не йдіть, бо похорони дуже дорого обходяться!» Незважаючи на попередження, всі троє вирішили піти в гори. Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка засипала їх повністю», - розповів голова ОДА.

За його словами, один із хлопців зумів самотужки вибратися з-під снігу й допоміг відкопати свого товариша. Після чого обидва відкопали третього, однак той задихнувся під снігом.

«Хлопцям довелося переночувати зі своїм загиблим товаришем у наметі, тільки вранці вони змогли зв’язатися з аварійно-рятувальним загоном. Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій. Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша», - розповів Москаль.

За прогнозами синоптиків, в суботу, 26 січня, в Україні очікується сніг та мокрий сніг. А в неділю, 27 січня, країну накриє черговий циклон з опадами і сильним вітром.

Також, синоптики розповіли, якою буде погода в січні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: