ДБР почало розслідувати відпочинок Ситника під Рівним

Читать на русском
ДБР відкрило справу проти Ситника через недекларування його відпочинку на одній з мисливських баз в Рівненській області.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника через недекларування його відпочинку на одній з мисливських баз в Рівненській області.

Як пише «Слово і Діло», про це Українським новинам повідомило джерело в правоохоронних органах.

Справу відкрито за статтею «декларування недостовірної інформації» Кримінального кодексу.

Також перевіряється інформація про отримання Ситником неправомірної вигоди, яку сплатили як відпочинок.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що Ситник не заплатив за відпочинок в Рівненській області. Якщо у Ситника не ​​буде документальних спростувань цієї інформації, то вона надійде в МВС для підготовки проти нього протоколу про корупцію, зазначив глава ГПУ.

Нагадаємо, 10 травня Артем Ситник прийшов у ГПУ на допит у справі про можливе перевищення службових повноважень. За даними ЗМІ, допит пов'язаний з можливим перевищенням главою НАБУ службових повноважень після епізоду з опублікованим записом, на якому людина з голосом, схожим на Ситника, зізнається в підтримці Гілларі Клінтон на президентських виборах у США 2016 року.

Раніше в ГПУ повідомляли, що Держбюро розслідувань відкрило на Ситника справу про отримання «неправомірної вигоди в особливо великому розмірі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: