Луценко вважає, що керівника НАБУ слід замінити

Читать на русском
При цьому він зазначив, що найбільше дратує те, що всередині країни і за кордоном його особисто і Україну критикують за те, що в боротьбі з корупцією має робити НАБУ.

Генпрокурор України Юрій Луценко вбачає в НАБУ причину неефективної боротьби з корупцією в Україні, і вважає, що його голову Артема Ситника потрібно змінити.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню theБабель, пише «Слово і Діло».

«Настав момент, коли слід було визнати: НАБУ неефективне, його керівника потрібно поміняти», - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що найбільше дратує те, що всередині країни і за кордоном його особисто і Україну критикують за те, що в боротьбі з корупцією має робити НАБУ.

«Є імпотентне НАБУ, але відповідати за це чомусь має ГПУ», - зазначив Луценко.

Також він підкреслив, що голова САП Холодницький не може діяти самостійно, у прокуратури немає оперативних співробітників, і прокурор тільки фіксує процес і супроводжує його. За словами Луценка, тільки НАБУ може фіксувати факти корупції.

«Якщо за півтора року секретні агенти не спрацювали ні разу по категорії «А»(вищий корпус державної служби. - ред.), які питання до Холодницького? Якщо НАБУ не несе яйця, у САП яєчні не буде», - підкреслив Луценко.

Також Луценко заявив, що найбільшою проблемою в Україні є держсектор, багато із підприємств якого збиткові. Тим не менш, багато партійних менеджерів прагнуть встановити контроль над такими підприємствами.

Раніше Луценко запропонував нове місце для проведення дебатів.

Також нагадаємо, генпрокурор закликав Кабмін передати контрабандну російську зброю ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: