Місія МВФ почала роботу в Україні

Читать на русском
Місія МВФ прибула для того, щоб надати оцінку українським реформам, які уряд зобов’язався провести в межах програми співпраці.

Місія Міжнародного валютного фонду починає свою роботу в Україні, сьогодні, 21 травня.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Україна не отримає грошей МВФ у 2019 році – аналітикиЗаплановані на осінь парламентські вибори не дозволять Україні виконати умови МВФ у 2019 році, вважають експерти.

Місія МВФ прибула для того, щоб надати оцінку українським реформам, які уряд зобов’язався провести в межах програми співпраці. Зокрема, серед вимог МВФ до України було зрівняння цін на газ для населення з ринковими цінами, проведення реформи у банківському секторі, зменшення розміру дефіциту державного бюджету, запровадження кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Вона перебуватиме в Україні 2 тижні.

Нагадаємо, Національна акціонерна компанія Нафтогаз України пропонувала газ для потреб населення на умовах ПСО за зменшеною ціною. Нова ціна на газ 245 грн за тис. куб. м або майже на 4% нижче ніж та, що діяла у квітні.

В Кабміні повідомляли, що ціни на газ для підприємств теплокомуненерго і постачальників у травні складуть 8 247 гривень за тисячу кубічних метрів.

Зокрема, міністр фінансів Оксана Маркарова заявляла, що урядове рішення про зниження цін на газ для населення повністю відповідає програмі співпраці з МВФ. За її словами, ціни на підставі постанови Кабміну № 867 (спеціальні зобов'язання) будуть працювати як стеля цін на газ для населення до кінця цього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: