У Раді назвали дату візиту місії МВФ

Читать на русском
Оціночна місія МВФ приїде в Україну 21 травня і буде працювати два тижні. У МВФ поки точних термінів не називали.

Місія МВФ приїде в Україну з двотижневим візитом 21 травня. Про це в понеділок, 13 травня, заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна.

Україна не отримає грошей МВФ у 2019 році – аналітикиЗаплановані на осінь парламентські вибори не дозволять Україні виконати умови МВФ у 2019 році, вважають експерти.

За його словами, цього пленарного тижня Рада повинна прийняти законопроект №2413-а, який парламент зобов'язувався прийняти до кінця березня.

«У меморандумі про співпрацю з МВФ зафіксовано зобов'язання розглянути до 31 березня законопроект №2413-я щодо консолідації функцій державного управління на фінансових ринках. Так сталося, що ми не змогли, але вже на цей пленарний четвер стоїть законопроект в прохідній частині. Прохання його не переносити. Наші колеги з міжнародних фінансових інститутів вважають, що достатньо голосів для підтримки законопроекту», - додав заступник голови комітету.

Зазначимо, минулого тижня в МВФ повідомили, що в Україні в найближчі тижні приїде оціночна місія фонду, проте терміни візиту не назвали.

Як відомо, цьогоріч Київ сподівається отримати від МВФ два транші по 1,3 млрд доларів. Водночас аналітики вважають, що Україні не варто очікувати отримання грошей МВФ цього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: