Україна не отримає грошей МВФ у 2019 році – аналітики

Читать на русском
Заплановані на осінь парламентські вибори не дозволять Україні виконати умови МВФ у 2019 році, вважають експерти.

Аналітки JP Morgan вважають, що Україна, швидше за все, не отримає нових траншів Міжнародного валютного фонду в 2019 році.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в дослідженні ринків Європи JP Morgan, що розвиваються, повідомляє Інтерфакс-Україна у вівторок, 7 травня.

У МВФ дали оцінку потреб України у фінансуванніПоточного року Україні знадобиться фінансування Фонду в розмірі трохи більше восьми відсотків ВВП.

«Ми не очікуємо виплат від МВФ у цьому році, в основному, через популістські підходи, невиконані умови і рішення уряду «лібералізувати» ціни на газ тільки в бік зниження, одночасно вводячи обмеження до підвищення», - йдеться в дослідженні.

На їхню думку, рішення щодо цін на газ негативно позначиться на співпраці з МВФ.

У той же час, аналітики UBS також прогнозують можливі затримки з програмою МВФ.

Відзначається, що візит місії Фонду в Україну запланований на травень - червень, а Верховна Рада не прийняла зміни до антикорупційного законодавства після рішення Конституційного Суду скасувати статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

«Якщо прогресу не буде, це може призвести до затримок з програмою МВФ», - наголошується в огляді UBS.

Раніше в Мінфіні заявили, що постанова Кабміну, яка дозволяє знижувати ціну на газ для населення, відповідає зобов'язанням, які взяла на себе Україна в програмі співпраці з МВФ. Як відомо, цьогоріч Київ розраховує отримати від МВФ два транші по 1,3 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: