Зеленський перемагає на виборах президента України: реакція соцмереж

Читать на русском

Володимир Зеленський з великим відривом перемагає на президентських виборах в Україні. Розбиралися, що про це думають у соцмережах.
Слово і Діло

В Україні 21 квітня відбувся другий тур президентських виборів. За даними екзит-полів та обробки 90% протоколів, із великим відривом лідирує Володимир Зеленський – він набрав 73,17% голосів. За чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 24,5% виборців.

У Центральній виборчій комісії відзначили, що оголошення офіційних результатів виборів президента може затягнутися через святкові та вихідні дні.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про перемогу Зеленського.

«Шкода Зеленського: його більш ніж 73% – відсотки неприйняття Порошенка + очікування дуже наївних. Дуже скоро і перші, і другі розчаруються. Шкода Україну – її економіка сильно залежить від зовнішніх чинників, а світ в очікуванні рецесії. За будь-якого президента – прогноз не вселяє оптимізму. Але для оптимізму є привід. На наполегливі пропозиції ввести шароварну клептократичну диктатуру-лайт країна відповіла однозначним «ні». Проти проросійської диктатури вона вже двічі конкретно повставала», – написала Тетяна Даниленко.

«Головне, що показали ці вибори – Україна й близько не Росія. У нас демократія й цивілізація. І жоден президент не страшний, Зеленський у тому числі. Йому вкажуть на двері, якщо він піде не туди. Президент в принципі не бог, не цар, не месія й не тато. Президент – це найманий менеджер, обов'язки якого чітко прописані в законах. До слова, нам дуже не вистачає ухвалення нормального закону про імпічмент – це маст. Так ось, президент у парламентсько-президентській республіці точно не найголовніша людина в країні. Його просто, як і будь-якого іншого лідера, потрібно хвалити за досягнення й критикувати за помилки. І йому не варто ставити на голову корону», – написала Катерина Золотарьова.

«Парадокс. Але у Володимира Зеленського найвищий в історії України результат на виборах президента й найнижча в історії всіх президентів України реальна легітимність. Мало хто голосував або напружився «за» нього. Зеленський став президентом як результат швидкого хайпу й налаштував «проти». Не може реальна легітимність бути заснована на «проти», а не «за». Легітимність залежить від того, скільки «за» тебе, а не від того, скільки «проти» твого опонента. Реальна, а не віртуальна робота Володимира Зеленського тільки починається», – написав Віталій Сич.

«Завтра ми прокинемося в країні з новим президентом. Добре це чи погано – час покаже. Я був у меншості, але приймаю нового президента. Зеленський і його команда – красені. Вони знайшли правильний підхід і зіграли гідно та ефективно. Чи є в мене претензії до президента – немає. У мене питання до людей і тільки. Не до тих, хто читав програму, вірить у продовження вектора розвитку, хто розуміє, що в країні означає слово «президент» тощо. А до тих, хто завтра прокинеться, а комуналка не подешевшала. До тих, хто піде в магазин, а яйця та хліб коштують рівно стільки ж. До тих, хто отримає пенсію, а вона така ж мізерна. Кого звинувачувати будете?», – написав Роман Грабежов.

«У Володимира Зеленського є також шанс увійти в історію й дати країні нове життя. У нього величезний кредит довіри, на ньому лежать великі надії, в нього є команда і є своя система ідей і поглядів. Якісь озвучені думки й люди мені подобаються, якихось людей знаю особисто, якісь люди й думки не подобаються. Можу сказати лише одне: розчарування від нездійснених надій буде досить важким ударом для людей, які довірилися йому, тому його завдання зробити все, щоб воно не настало. У кожному разі, Зеленський – дух нового часу, й однією своєю появою він уже змінив законсервований український політикум: запитайте в Юлії Тимошенко та Олега Ляшка, впевнений, вони підтвердять мої слова», – написав Володимир Коваль.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало результати проведених опитувань, порівняло останні прогнози соціологів і з'ясувало, в чию перемогу вірили українці напередодні президентських виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: