Адвокат Новинського просив НАБУ закрити справу про недостовірне декларування

Читать на русском
Захисник члена Верховної Ради подав до Національного бюро клопотання про закриття провадження про брехню в е-декларації.
Вадим Новинський

Адвокат народного депутата Вадима Новинського подав клопотання до Національного антикорупційного бюро про закриття кримінального провадження про можливе недостовірне декларування його клієнта.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 7 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Вадим НовинськийНародний депутат України

Як вказується в рішенні, адвокат Новинського подав до НАБУ клопотання про закриття справи на підставі пунктів 1, 2 частини 1 статті 284 Кримінального кодексу України (встановлена відсутність події або складу кримінального правопорушення). Проте детектив відмовив у його задоволенні. Однак, на думку адвоката, детектив розглянув клопотання не в порядку, встановленому статтею 220 КПК України, бо не було винесено та надано копії вмотивованої постанови за результатами розгляду такого клопотання. Тому адвокат просив визнати незаконною бездіяльність детектива НАБУ. Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав НАБУ розглянути клопотання захисника Новинського.

За версією слідства, нардеп не задекларував інформацію про те, що він є бенефіціарним власником ПАТ «Херсонський суднобудівний завод». За інформацією Бюро, майже 35% акціями цього заводу до 2010 року володів кіпрський офшор Energees Investments Limited, бенефіціаром якого є сам Новинський, про що вказано в його деклараціях.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало можливе незаконне збагачення і брехню в декларації Новинського. Раніше НАБУ завершило розслідування недостовірного декларування мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: