Справа Держінвестпроекту: екс-заступника Каськіва не встигли арештувати

Читать на русском
Антикорупційні прокурори хотіли арештувати колишнього заступника Владислава Каськіва через не внесення повної суми застави.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотала про взяття під варту колишнього заступника голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України часів Владислава Каськіва Сергія Шута, оскільки той не вніс повторно всю суму застави.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Сергія Агафонова, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 9 листопада 2018 року суд зменшив Шуту розмір застави з 5 до 3 мільйонів гривень. Однак вже 18 грудня Київський апеляційний суд скасував цю ухвалу. Водночас, як з'ясувалося, Солом'янський суд уже встиг повернути екс-заступнику Каськіва різницю в 2 млн грн. Таким чином, Шут не вніс визначену йому заставу в 5 млн грн і заступник керівника САП Володимир Кривенко клопотав про взяття підозрюваного під варту.

Вивчивши доводи в клопотанні, суддя Агафонов відмовив у його задоволенні. Суд встановив, що решту суми в 2 млн грн адвокат Шута вніс того ж дня, коли Київський апеляційний суд скасував ухвалу про зменшення застави.

Нагадаємо, у САП повідомили, що справа Держінвестпроекту налічує понад 160 томів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: