Росія замінила українські деталі в суднобудуванні

Читать на русском
У сфері суднобудування Росія замінила 99,5 відсотка українських комплектуючих Про це заявив глава Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ Олексій Рахманов.

У сфері суднобудування Росія замінила 99,5 відсотка українських комплектуючих.

Про це заявив глава Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ Олексій Рахманов в ефірі радіо «Звезда» 18 травня, пише «Слово і Діло».

Він повідомив, що на НВО «Сатурн» були відтворені суднові газотурбінні двигуни, які раніше виготовлялися в Україні.

«Ми змогли відтворити на Сатурні дві принципові машини... потужністю до 20 тисяч кінських сил, і в цьому сенсі ми закрили потребу для споруджуваних фрегатів і для, можливо, корветів, сторожових кораблів з точки зору енергетики», - сказав Рахманов.

Він зазначив, що аналогічна робота проведена і по різному насосному обладнанню, системам вентиляції і кондиціонування. За його словами, заміна на російських підприємствах знайшлася всім комплектуючих.

У Росії складнощі із виробництвом фрегатів виникли через зупинку поставок українських комплектуючих почалися в 2014 році, після того як президент України Петро Порошенко заборонив підприємствам оборонно-промислового комплексу країни співпрацювати з російськими компаніями.

Раніше Кабмін затвердив нову редакцію Морської доктрини України.

Також нагадаємо, Миколаївський суднобудівний завод виставили на продаж.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: