Порошенко звернувся до Зеленського з приводу нового закону про мову

Читать на русском
Президент Петро Порошенко звернувся до нової влади, закликавши її дотримуватися і підтримувати новий закон про українську мову.

Президент Петро Порошенко звернувся до нової влади, закликавши її дотримуватися і підтримувати новий закон про українську мову.

Про це він сказав у четвер, 16 травня, виступаючи на церемонії закриття конкурсу з української мови імені Петра Яцика, повідомляє АП, пише «Слово і Діло».

Чи ризикне Зеленський переглянути «мовний» закон?Парубій підписав мовний закон, який депутати ухвалили в другому читанні. В команді Зеленського говорять, що вивчатимуть закон.

«Сподіваюся, що й нова влада, уважно вивчивши текст закону, підтримає і його дух, і його букву», - заявив Порошенко.

За його словами, «докори, що цей закон применшує права іноземних громадян, є абсолютно безпідставними», тому що для цих громадян існує закон про мови національних меншин, а Конституція захищає їхні права.

Порошенко також вважає «закон стимулюючим і мотивуючим». Він підкреслив, що робота над законом тривала не один рік, відбулася дуже широка дискусія по всій Україні і за її межами.

Порошенко сказав, що парламент зробив правильно, коли вирішив розглядати закон вже після президентських виборів. На його думку, документ вивірений настільки, щоб жодна політична сила не мала підстав ініціювати його перегляд.

Як раніше повідомлялося, «мовний» закон посилив квоти на радіо і ТБ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: