Партія «Голос»: чи готова команда Вакарчука до парламентських виборів

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Поки складно говорити про всю команду Вакарчука, оскільки представлені лише п’ять людей, а це ще далеко не команда. Крім того, щонайменше дві людини з представлених – Соломія Бобровська та Юлія Клименко – вже були у владі і є фактично тією чи іншою мірою представниками системи, з якою збираються боротися.

Таку думку в своєму блозі висловив політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає «Слово і Діло».

«Майбутня партія «Голос» зараз лише на стадії реєстрації, отже, поки до виборчої кампанії реально не готова. Їй в стислі терміни вкрай необхідно підготувати всю партійну інфраструктуру на місцях», – зазначив Мусієнко.

Це, звичайно, якщо команда Святослава Вакарчука думає про похід на вибори, а не об’єднання з якимось іншим партійним проектом, додав він.

Експерт звернув увагу, що озвучені на презентації тези практично таки ж самі, як і гасла 80% українських політиків. Нічого нового від презентованої команди ми не почули.

Вакарчук заявив, що йде в політику: реакція соцмережМузикант Святослав Вакарчук заявив, що йде в політику. Але знову нічого не сказав про свою участь у президентських виборах.

За його словами, існують певні проблеми з правильним позиціонуванням та займанням електоральної ніші, адже на праволіберальному полі політичних проектів в Україні вистачає.

«Найперші питання, які супроводжуватимуть Вакарчука в його політичній діяльності: чому пішов із Ради понад 10 років тому, чому не пішов на президентські вибори? На ці запитання потрібно сформувати чесну, адекватну відповідь», – підкреслив фахівець.

Запит на нові обличчя та зміну старих політичних еліт в українського суспільства дійсно є. Але двічі в одну річку не ввійдеш і повторити успіх Зеленського буде дуже складно, уточнив він.

«Потрібні дійсно нові конструктивні ідеї, правильне позиціонування, адже сказати, що ми нові й проти старої системи, недостатньо. Тому роботи в майбутнього партійного проекту Вакарчука ще багато», – резюмував Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, 16 травня на Старокиївській горі в Києві Святослав Вакарчук представив свою політичну партію «Голос».

Раніше «Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про рішення Вакарчука знову піти в політику.

Більше про місію нових облич в українській політиці – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: