Зеленський відреагував на рішення Ради про інавгурацію

Читать на русском
Новообраний президент Володимир Зеленський коментуючи призначення дати інавгурації на 20 травня, висловив надію, що інші рішення парламент прийматиме швидше.

Новообраний президент Володимир Зеленський коментуючи призначення дати інавгурації на 20 травня, висловив надію, що інші рішення парламент прийматиме швидше.

Рада обрала дату інавгурації Зеленського. Чому 20 травня та чи буде розпуск ВР?Верховна рада обрала дату інавгурації новообраного президента – 20 травня о 10 ранку має відбутись урочиста церемонія.

Про це він написав у Twitter в четвер, 16 травня, передає «Слово і Діло».

«Парламент нарешті визначив дату інавгурації. Депутатам на роздуми знадобився майже місяць. Сподіваюся, що надалі Верховна Рада прийматиме рішення без таких зволікань», - зазначив новообраний президент.

У той же час, прес-служба Зеленського повідомляє, що рішення Верховної Ради дозволить завершити період невизначеності для України.

«Рішення Верховної Ради про призначення інавгурації Володимира Зеленського на понеділок, 20 травня, допоможе закінчити період невизначеності для України. Депутати все ж змогли показати результат. Нехай їх рішення і спричинить низку труднощів для киян та іноземних делегацій, яких вдалося уникнути, якби інавгурація відбулася у вихідний день», - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Раді пропонували п'ять дат інавгурації Зеленського. Дві постанови про 19-травня нардепи не підтримали, а за 20 травня проголосували 315 народних обранців. Таким чином, інавгурація відбудеться через майже місяць після другого туру виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: