Суд просять заборонити Порошенку залишати Україну

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відкрив ще одне провадження щодо заборони чинному президенту Петру Порошенку на виїзд з України.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив ще одне провадження щодо заборони чинному президенту Петру Порошенку на виїзд з України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна.

Невиїзні: губернаторам заборонили залишати робочі місцяГолови ОДА, РДА та місцевого самоврядування в умовах негоди не повинні залишати території своїх областей - заявив Зубко.

Повідомляється, що суд відкрив провадження в справі за позовом до Національної поліції, СБУ та Держприкордонслужби про заборону виїзду топ-чиновників з України після виборів. Справа розглядатиметься в порядку спрощеного провадження.

Також повідомляється, що позивач просить визнати протиправною бездіяльність поліції і СБУ за невжиття заходів для забезпечення захисту нацбезпеки і не протидії організованій злочинності топ-чиновниками, які могли здійснювати корупційні злочини.

Серед третіх осіб, крім Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана вказано більше 50 народних депутатів президентської фракції, більше 40 членів уряду, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, а також судді Верховного суду і члени ВККС. Загалом в списку 180 топ-чиновників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проти Порошенка подали перший після програшу на виборах позов до Верховного суду.

До цього суд відкрив провадження за позовом журналіста Олександра Дубінського, який також просить заборонити чиновникам і політикам виїжджати за кордон протягом одного року після виборів.

Нагадаємо, екс-народний депутат Давид Жванія заявив, що не подавав позов до столичного суду із вимогою заборонити виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку та іншим високопосадовцям протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: