«Справа Дубневича»: директору заводу на місяць продовжили обов'язки

Читать на русском
Столичний райсуд лише на 30 діб продовжив процесуальні обов'язки голові правління дніпропетровського заводу.

Суд до 15 червня продовжив обов'язки генеральному директору Дніпропетровського стрілочного заводу Сергію Тараненку, підозрюваному у причетності до заволодіння понад 92 млн грн ПАТ «Укрзалізниця», так званої «справи народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Галина Козленко за результати розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Віталій Пономаренко просив продовжити дію обов'язків Тараненка ще на два місяці, оскільки досудове розслідування триває, а ризики перешкоджання розслідуванню не зменшилися.

Вивчивши клопотання, суддя Козленко задовольнила його частково. Вона продовжила дію обов'язків на місяць, зокрема, прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками і підозрюваними.

Раніше суд заарештував майно Тараненка. Пізніше, він спробував оскаржити арешт, але суд йому відмовив.

Нагадаємо, як встановило НАБУ, підозрювані в цій справі впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,27 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: