Справа «Дубневича»: директору заводу повернули закордонні паспорти

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив скасувати один із обов'язків керівника стрілочного заводу, підозрюваного у справі УЗ.

Суд повернув закордонні паспорти генеральному директору Дніпропетровського стрілочного заводу Сергію Тараненку, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 мільйонів гривень ПАТ «Укрзалізниця», так званої справи «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 12 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Ольга Ярова просила суд продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Тарененка. Однак суддя Жовноватюк задовольнила клопотання частково, прибравши з обов'язків здачу закордонних паспортів.

Як встановило НАБУ, підозрювані в цій справі впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,27 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки директора заводу. Також суд залишив заарештованим його майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: