Справа «Дубневича»: суд залишив заарештованим майно директора заводу

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для скасування арешту майна підозрюваного в справі розкрадання коштів на тендерах УЗ.
Сергій Тараненко

Суд залишив заарештованим майно генерального директора-голови правління Дніпропетровського стрілочного заводу Сергія Тараненка, якого детективи НАБУ підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 мільйонів гривень ПАТ «Укрзалізниця», так званої «справи народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, адвокат Тараненко Андрій Смирнов подав клопотання про зняття арешту з майна його клієнта. Однак суд відмовив.

Раніше суд наклав арешт на майно керівника Дніпропетровського стрілочного заводу, зокрема на: нежитлове приміщення загальною площею 192,1 кв. м; частину квартири загальною площею 251,4 кв. м; частину квартири загальною площею 124,4 кв. м; корпоративні права заводу «Трансмаш»; корпоративні права ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТАКО»; рахунок у цінних паперах в Райффайзен Банку Аваль; рахунки в ОТП Банку, низку рахунків у ПриватБанку і мобільний телефон.

Як встановило слідство, підозрювані в цій справі впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,27 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадаємо, САП знову направила генеральному прокурору подання на Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: