Це помилка: у Порошенка відхрестилися від нагородження Тараненка

Читать на русском
В Адміністрації президента заявляють, що президент Петро Порошенко не нагороджував орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора Дніпропетровського стрілочного заводу Сергія Тараненка.

В Адміністрації президента заявляють, що президент Петро Порошенко не нагороджував орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора Дніпропетровського стрілочного заводу Сергія Тараненка, якого НАБУ підозрює у заволодінні 93 мільйонів гривень «Укрзалізниці».

Про це «Українській правді» сказав керівник прес-служби АП Андрій Жигулін, пише «Слово і Діло».

«Повідомлення про нагородження цієї людини - це помилка. На сайт потрапила помилкова версія указу через технічний збій і помилки представників АП», - сказав він.

За словами Жигуліна, «документалісти із АП дали не той проект указу».

«Це технічна помилка співробітників адміністрації, які готували документ. Людини цієї в правильному указі немає», - запевняє Жигулін.

Він також пояснив, що орден Тараненку не вручали, його, мовляв, навіть не підготували ще.

«Ні. Указ - це тільки заява про те, що орден є. Це паперова робота. Потім є різні моменти для їхнього вручення. Фізичного ордена немає. Тільки на підставі правильного указу, який передається до відділу нагород, вже виготовляють й посвідчення, і сам орден», - підсумував представник АП.

Раніше президент Петро Порошенко указом від 4 травня нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора Дніпропетровського стрілочного заводу Сергія Тараненка, якого НАБУ підозрює в заволодінні 93 мільйонів гривень «Укрзалізниці».

Нагадаємо, суд наклав арешт на майно керівника Дніпропетровського стрілочного заводу, зокрема на: нежитлове приміщення загальною площею 192,1 кв. м; частина квартири загальною площею 251,4 кв. м; частина квартири загальною площею 124,4 кв. м; корпоративні права заводу «Трансмаш»; корпоративні права ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство« ТАКО »; рахунок в цінних паперах в Райффайзен Банку Аваль; рахунки в ОТП Банку, ряд рахунків у ПриватБанку і мобільний телефон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: