Суд скасував закриття справи «агентів» НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив скаргу адвоката одного з підозрюваних на закриття справи працівників Національного бюро про провокацію хабара.

Суд скасував закриття кримінального провадження за підозрою «агентів» Катерини Сікорської і Сергія Тітєнкова, а також начальника підрозділу Національного антикорупційного бюро Бориса Індиченка в провокації хабара колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

Таке рішення 13 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду скарги адвоката Олени Сторожук, повідомляє «Слово і Діло».

Як повідомила у коментарі журналісту адвокат, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький закрив провадження за відсутністю доказів, але фактично мотивував відсутністю події злочину.

«Ми хочемо закриття (кримінального провадження – ред.) за відсутністю події або складу правопорушення», – підкреслила Сторожук.

Вона додала, що в постанові голови САП вказано, що не встановлено будь-яких доказів, які дозволяли б зробити висновок про винуватість, проте також зазначається, що може й встановили б, але строки слідства закінчилися.

Нагадаємо, Холодницький закрив справу «агентів» НАБУ. Раніше Генеральна прокуратура передала справу «агентів» до НАБУ. Пізніше, цю інформацію підтвердили офіційно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: