Суд РФ продовжив арешт 24 кримським татарам

Читать на русском
Арешт 24 кримським татарам, яких звинувачують у Росії в справі Хізб ут-Тахрір, продовжено на три місяці.

Суди в Ростовській області і в анексованому Криму на поточному тижні постановили продовжити до 15 серпня арешт 24 кримським татарам, обвинуваченим росіянами в організації та участі в забороненій в Росії організації Хізб ут-Тахрір.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив Інтерфаксу адвокат Едем Семедляєв.

«П'ять судів були в Ростовській області: у Таганрозі, місті Шахти і три - у самому Ростові-на-Дону. Ще одне засідання (по останному, 24-му затриманому. - ред.) пройшло в Київському райсуді Сімферополя. Усім продовжили арешт на три місяці, до 15 серпня», - сказав Семедляєв, який координує роботу групи захисту кримчан.

За його інформацією, адвокати оскаржать рішення про продовження запобіжного заходу обвинуваченим.

Семедляєв повідомив також, що серед заарештованих чоловіки різного віку: найстарший - 1960 року народження, наймолодший - 1994 року народження.

Адвокат уточнив, що п'ятьом фігурантам закидають статтю «організація діяльності організації, яка відповідно до законодавства Росії визнана терористичною», інші проходять за статтею «участь у визнаній терористичною в РФ організації».

Санкції статті передбачають від 15 до 20 років позбавлення волі зі штрафом до мільйона рублів або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 27 березня в Криму проводилися обшуки щонайменше у 25 будинках кримських татар, у тому числі активістів громадського об'єднання Кримська солідарність. Разом було затримано 20 осіб, їх вивезли до ФСБ у Сімферополі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: