У ФСБ заявили про затримання «диверсанта» з «Правого сектору»

Читать на русском
Затриманий чоловік на прізвище Пиріжок нібито створив загін для ведення партизанської війни проти Росії.

Працівники російських спецслужб затримали нібито учасника організації «Правий сектор».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС із посиланням на управління ФСБ РФ у Москві та Московській області у вівторок, 9 квітня.

«У результаті проведених оперативно-слідчих заходів на території Московського регіону затримано громадянина України Пиріжок І. Н. - активний учасник української праворадикальної організації «Правий сектор», - стверджують у ФСБ.   Російські слідчі заявляють, що затриманий вступив до «Правого сектору» в 2014 році під псевдонімом Роман Чирка. Він нібито створив загін «Хорти» для ведення партизанської війни проти Росії.

«У січні 2018 він прибув до Московського регіону, де проживав за різними конспіративними адресами і поширював ідеологічні та агітаційно-пропагандистські матеріали «Правого сектору» з метою залучення громадян РФ в діяльність організації. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - йдеться в повідомленні.

У ФСБ також стверджують, що під час обшуків за місцями проживання та роботи затриманого вилучили літературу, символіку, обмундирування і спорядження «Правого сектору», а також засоби зв'язку.

Російська спецслужба порушила справу про організацію діяльності екстремістської організації (ч. 1.1 ст. 282.2, ч. 2 ст. 282.2 КК РФ).

Раніше ФСБ затримала й видворила за межі країни громадянина України, який нібито за завданням СБУ збирав дані про військові об'єкти і пересування техніки в анексованому Криму. Проти «агента» не стали порушувати кримінальну справу, оскільки він не встиг зробити «злочин».

Також ФСБ затримала в Криму українця за шахрайство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: