У ЗСУ не запровадили нові традиції звільнення з військової служби на пенсію, як обіцяв Полторак

Читать на русском
Міністр оборони не виконав обіцянку якомога швидше запровадити нові традиції, що виражають пошану й повагу військовослужбовцю, який виходить на пенсію.
Степан ПолторакСлово і Діло

Міністр оборони України Степан Полторак не виконав обіцянку найближчим часом офіційно запровадити нові традиції, що виражають пошану й повагу військовослужбовцям, які йдуть на заслужений відпочинок.

Таку обіцянку він дав 12 листопада 2018 року в одному з інтерв'ю, нагадує «Слово і Діло».

«Я не зосереджуватимуся на високих посадових особах, я скажу про військовослужбовців контрактної служби. Навіть у бригаді раз на місяць буде визначений день, коли в таких самих умовах із відповідним ритуалом звільнятимуть усіх, хто добросовісно й чесно відслужив обумовлений термін і збирається завершити службу. І це незалежно від того, хто це буде – полковник, лейтенант, капітан чи військовослужбовець за контрактом. Такі традиції будуть запроваджені найближчим часом», – заявив Полторак.

Як повідомили нам у Міноборони, проводи військовослужбовців ЗСУ, які звільняються з військової служби в запас (відставку), регламентуються вимогами стройового статуту Збройних сил України. Наприкінці березня все ще тривала розробка та апробація детального церемоніалу заходів щодо урочистих проводів військовослужбовців на заслужений відпочинок.

З березня до травня 2019 року відомство не видавало відповідних наказів, до згаданого статуту змін не вносили. Про це свідчать дані розділу сайту Міноборони «Накази Міністерства оборони України за 2019 рік».

З огляду на те, що протягом останніх шести місяців не було запроваджено нових традицій звільнення з військової служби в ЗСУ, обіцянка міністра отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Полторак дав 96 обіцянок, з яких 43 виконав, а 30 – провалив.

Раніше ми писали, що пенсії військовослужбовців і представників силових органів зросли вдвічі.

Також ми повідомляли, що Полторак підписав наказ про збільшення винагород бійцям на передовій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: