Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Полторак пообіцяв, що найближчим часом в Збройних силах України будуть запроваджені нові традиції звільнення з військової служби

В інтерв'ю, яке було опубліковане 12 листопада 2018 року, міністр оборони України Степан Полторак пообіцяв, що найближчим часом в Збройних силах України будуть запроваджені нові традиції звільнення з військової служби. «Я не буду зосереджуватися на високих посадових особах, я скажу про військовослужбовців контрактної служби. Навіть у бригаді раз на місяць буде визначено день, коли в таких самих умовах з відповідним ритуалом звільнятимуть всіх, хто добросовісно і чесно відслужив обумовлений термін і збирається завершити службу. І це незалежно від того, хто це буде: полковник, лейтенант, капітан чи військовослужбовець за контрактом. Такі традиції будуть введені в найближчий час», – заявив Полторак (відео 5:39).
Не виконано
Сказано 12 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Oj270okDCr0?t=339
  • Лист Міноборони від 22 березня 2019 року
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2587-19
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/549-14
  • http://www.mil.gov.ua/ministry/normativno-pravova-baza/nakazi-ministra-oboroni-ukraini/nakazi-ministerstva-oboroni-ukraini-za-2019-rik.html

Результат

Відповідно до листа Міноборони від 22 березня 2019 року, проводи військовослужбовців ЗСУ, що звільнені з військової служби у запас (відставку) регламентуються вимогами Стройового статуту Збройних сил України. Триває розробка та апробація детального церемоніалу заходу.

Також, у період з березня до травня 2019 року відповідних наказів у Міноборони не надавалося, про це свідчать дані розділу сайту Міноборони «Накази Міністерства оборони України за 2019 рік». У згаданий статут змін не вносили.

Враховуючи те, що протягом останніх шести місяців не було запроваджено нових традицій звільнення з військової служби у ЗСУ, обіцянка отримує статус «не виконано».