У Мінсоцполітики пояснили, як зросли пенсії військових

Читать на русском
Рева зазначив, що на початку минулого року Кабінет міністрів прийняв рішення про поетапне підвищення пенсій військовим.

Пенсії військовослужбовців та представників силових органів зросли вдвічі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній раді.

Як змінювалися зарплати та пенсії українських військових із 2014 до 2019 рокуЗа п’ять років війни зарплата солдата-стрільця на передовій зросла більш ніж учетверо. Про пенсії військовослужбовців, на жаль, цього сказати не можна.

Рева зазначив, що на початку минулого року Кабінет міністрів прийняв рішення про поетапне підвищення пенсій військовим.

«На початку 2018 року було прийнято рішення уряду про поетапне підвищення пенсій військовослужбовцям та іншим представникам силових органів. Це підвищення на першому етапі з 1 січня 2018 року в середньому склало 1,5 тисяч гривень, з 1 січня 2019 року - це понад 750 гривень. Таким чином, пенсійне забезпечення поетапне повинно збільшити пенсії наших силовиків удвічі», - повідомив Рева.

Нагадаємо, раніше глава Мінсоцполітики повідомляв, що середній розмір пенсій для колишніх військовослужбовців в Україні на сьогоднішній день складає 4682 гривень.

Станом на 1 березня 2019 року після підвищення пенсій більшість громадян (72%) отримують до 3 тисяч гривень, решта - понад цієї суми.

Додамо, Пенсійний фонд повідомляв, що середній розмір пенсії в Україні після підвищення станом на 1 березня 2019 року збільшився до 3033 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: