Засідання Верховної Ради: онлайн-трансляція

Читать на русском

У вівторок, 14 травня, Верховна рада має визначитися із датою проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського та з іншими актуальними питаннями.

У вівторок, 14 травня, Верховна рада має визначитися із датою проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського та з іншими актуальними питаннями.

Про це повідомляє «Слово і Діло». Трансляцію засідання парламенту веде skrypin.ua.

«Дізнаємось, чи визначать депутати дату інавгурації Зеленського, чи скасують постанову, що не дає голові ВР підписати мовний закон і ще багато чого цікавого.. Покажемо і прокоментуємо (прям як футбол), і з вулиці (може двіж буде), і зсередини.. Новий формат, так сказать. Буде БІМБА!», – повідомили на skrypin.ua.

У вівторок, 14 травня, депутати мають намір почати роботу з блоку питань паливно-енергетичного комплексу. В тому числі розглянуть два законопроекти про використання ядерної енергії та один - про поводження із радіоактивними відходами (друге читання).

Далі досить об'ємний перелік питань про включення до порядку денного сесії. У тому числі проект звернення до міжнародної спільноти щодо засудження порушення прав корінних народів в Російській Федерації. Утринадцяте в порядку денному - два варіанти законопроекту про заборону викладати пачки сигарет у магазинах. Після цього в плані роботи питання місцевого самоврядування, зокрема про призначення позачергових виборів сільських і селищних голів.

Парламент має намір розглянути в першому читанні три варіанти проектів про професійну передвищу освіту. У Верховної ради буде можливість остаточно встановити кримінальну відповідальність за осквернення або руйнування могил українських військовослужбовців, які загинули під час бойових дій на Донбасі, а також штрафи за неправомірне носіння військової форми або нагороди.

На порядку денному є законопроект, спрямований на безперебійне постачання електроенергії місцевим комунальним підприємствам за передбаченими тарифами (перше читання). Якщо встигнуть, народні обранці спробують перейменувати ряд населених пунктів, зокрема місто Переяслав-Хмельницький Київської області.

Нагадаємо, засновник і єдиний член депутатського об'єднання «За Зеленського» нардеп Віталій Купрій зареєстрував проект постанови про призначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, запропонувавши нову дату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: