Зеленський зустрівся з банкірами

Читать на русском
Майбутній президент розповів представникам банківської сфери, чого очікувати від його правління.

Новообраний президент Володимир Зеленський у вівторок, 14 травня, зустрівся з керівниками провідних іноземних банків в Україні, а також з представниками Незалежної асоціації банків України і розповів про свою політику в банківській сфері.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Зеленського.

Луценко дві години розмовляв із ЗеленськимГенеральний прокурор Юрій Луценко у суботу 11 травня провів зустріч з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Майбутній глава держави пообіцяв, що буде ґарантом кожному великому інвестору, який прийде в Україну. Він наголосив на принциповій важливості судової реформи та забезпечення захисту прав інвесторів і кредиторів.

«Володимир Зеленський наголосив також на необхідності забезпечити прозорі і рівні правила гри і для приватних, і для державних банків. Крім того, він підтримав реформу корпоративного управління в державних банках, яка усунула б політичний вплив на них», - йдеться в повідомленні.

Зеленський також підкреслив, що вважає пріоритетним забезпечення макроекономічної стабільності через незалежність НБУ, співпрацю з МВФ і дотримання виваженої політики в сфері публічних фінансів.

Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело також повідомляє, що Зеленський має намір шукати компроміс з МВФ.

«Дефолт - не компроміс, треба шукати компроміс з МВФ», - процитував Зеленського співрозмовник агентства.

Крім цього, Володимир Зеленський висловив надію на зменшення ставок за банківськими кредитами і для корпоративного бізнесу, і для домогосподарств, що допоможе розвитку економіки.

«Зменшення ставок за кредитами стане поштовхом до економічного зростання. Так як зараз люди налякані і не довіряють банкам», - зазначив Зеленський.

Керівники банків, зі свого боку, запевнили новообраного Президента України в підтримці та готовності співпрацювати. Так, голова Форуму провідних міжнародних фінансових установ Тарас Кириченко зазначив, що банкіри очікують від президента підтримки і незмінності реформ, початих НБУ, реформи судової системи та пошуку точок економічного зростання.

У зустрічі брали участь представники Raiffaisen Bank Aval, Pravex Bank - Intesa Sanpaolo, Ukrsibbank - BNP Paribas, Credit Agricole, City Group, SEB, Piraeus, Credit West Bank, ProCredit Bank, Alfa Bank, Deutsche Bank, а також з представниками Незалежної асоціації банків України. На зустрічі були присутні і представники команди Володимира Зеленського - Айварас Абромавичус, Олександр Данилюк, Андрій Богдан, Іван Баканов і Вікторія Страхова.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський також назвав нардепів «дрібними шахраями».

Раніше Зеленський заявляв, що готовий бути верховним головнокомандуючим і усвідомлює тяжкість рішень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: