Під час акції під КСУ проти скасування закону про люстрацію сталася бійка – фото

Читать на русском

Під Конституційним судом у Києві у вівторок, 14 травня, проходить акція проти скасування закону про люстрацію.
Фото журналіста «Слова і Діла»

Під Конституційним судом у Києві у вівторок, 14 травня, проходить акція проти скасування закону про люстрацію.

Про це повідомляє журналіст «Слова і Діла».

«Сьогодні від ГО «Справа громад» ми зібралися тут, аби не дати можливості скасувати закон про люстрацію, не дати реваншу проросійським силам. Тут проходить мирна демонстрація (під КСУ, - ред.). Під українськими прапорами стоять жінки, чоловіки - зібралися всі, хто зміг. Але нас розділили кордоном із нацдружин, тому що почались невеликі провокації, штовханина. Сподіваємося, що до нас підійде ще більше людей», - розповів блогер Андрій Карпов у коментарі телеканалу «Прямий».

Пізніше під конституційним судом України відбулася бійка між активістами ВО «Свобода» і партії «Нацкорпус» із одного боку та представниками партії «БПП «Солідарність» з іншого.

Силове протистояння почалося після того, як представники ВО «Свобода» почали звинувачувати в тому числі чинного президента Петра Порошенка в ряді невдач на фронті, зокрема, у втратах українських військових під час «Іловайського котла» і при обороні Дебальцевого, в корупції в армії, а також ставити йому в провину скасування КС норми про незаконне збагачення.

У відповідь активісти «БПП «Солідарність» почали скандувати «Ганьба!» і за цим послідувала коротка бійка, яку оперативно припинили присутні на місці подій правоохоронці.

На даний час обидва табори мітингувальників розділені кордонами бійців Національної гвардії та Нацполіціі. Одна сторона скандує «Конституція не позеленіє», їхні опоненти скандують «Свинарчуків Порошенка за ґрати».

Як раніше стало відомо, прем'єр Володимир Гройсман хоче повернути кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: