У Кабміні озвучили, коли чекати на оновлену Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Читать на русском
Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом може бути оновлена в 2020 році, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом може бути оновлена в 2020 році.

Як пише «Слово і Діло», про це під час європейського саміту Східного партнерства заявила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент Радіо НВ Богдан Амосов.

Гройсман назвав дату засідання Ради асоціації Україна-ЄСПід час засідання буде сформована логістика інтеграції України та ЄС. Зокрема, обговорюватимуться такі напрямки, як юстиція, цифровий ринок, енергетика і митниця.

За її словами, наразі Кабінет міністрів України збирає пропозиції від міністерств щодо оновлених положень документа, які будуть спрямовані європейським колегам.

«У нас дійсно є необхідність за окремими напрямками, за окремими главами - зокрема, в торгівлі - оновити Угоду відповідно до тих вимог часу, які ми маємо сьогодні», - підсумувала вона.

Нагадаємо, 30 травня 2017 Сенат Нідерландів підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію Україна - ЄС. Після цього документ, яким ратифікується Угода про асоціацію між Україною та ЄС, підписав король Нідерландів Віллем-Олександр.

14 червня офіційне видання Нідерландів опублікувало закон, яким ратифікується ця угода.

З 1 вересня 2017 року дія Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною набула чинності в повному обсязі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: