Україна відстає від графіка виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Читать на русском
Станом на кінець зими загальний прогрес виконання зобов'язань перед ЄС становив 63 відсотка.

Станом на кінець зими загальний прогрес виконання зобов'язань перед ЄС становив 63 відсотки. У 2018 році Україна виконала 41% зобов'язань Угоди про асоціацію.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляється на євроінтеграційні порталі.

Так, у 2018 році Україна виконала 50% зобов'язань у сфері санітарних та фітосанітарних заходів; 54% - у галузі сільського господарства; 65% - з подолання технічних бар'єрів у торгівлі; 67% - у галузі соціальної політики і трудових відносин; 80% - обов'язків у галузі підприємництва.

Крім того, Україна напрацювала 57 законопроектів, спрямованих на забезпечення виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Загальна кількість законопроектів - 57. При цьому 6 проектів законів ухвалено у другому читанні, а також є 11 законопроектів, які вже пройшли перше читання в парламенті.

Раніше в Кабміні повідомляли, що минулого року Україна виконала 29% зобов'язань 2016 року, а також 41% зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію саме на 2017 рік. Загальний прогрес виконання зобов'язань станом на кінець зими становив 63%.

Відзначимо, минулого тижня комітет Європарламенту із закордонних справ вперше на засіданні розглянув проект доповіді про виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: