Україна не встигає виконувати план щодо євроасоціації

Читать на русском

Торік виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом досягло всього 52%, що все ж краще, ніж в попередні роки.

Виконавча влада України поліпшила рівень виконання планових завдань щодо Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в урядовому звіті, опублікованому в понеділок, 18 лютого.

Клімкін обговорив із Ганом євроінтеграцію УкраїниЧиновники обговорили шляхи подальшого розширення політичної, економічної та секторальної інтеграції України до Європейського Союзу.

Згідно з даними, 52% питань, які були передбачені урядом на 2018 рік, помічені як виконані. Найвищий рівень виконання продемонстрували уряд та центральні органи виконавчої влади - 55%. Верховна Рада має показник на рівні 40%, інші органи державної влади - 47%.

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи ці дані, зазначила, що цей показник вищий, ніж в попередньому році.

«Ми виконали на 11% більше, ніж в попередньому році, і ще підтягли торішній рівень виконання», - пояснила вона.

Торік повідомлялося, що рівень виконання завдань 2017 року склав 41%. У 2018 році через це довелося довиконувати торішні "борги", поки рівень виконання завдань 2017 року зріс до 57%.

В урядовому звіті також вказано рівень загального виконання всіх завдань Угоди. Він, за даними документа, склав 42%. У тому числі виконано 43% завдань ЦОВВ, 28% парламентських, 34% задач інших органів.

Нагадаємо, станом на початок жовтня Україна не ухвалила 50 євроінтеграційних законів, необхідних для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. Лише сім законів були ухвалені в цілому, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: