Суд розгляне клопотання про відсторонення судді з Львівської області

Читать на русском
Столичний райсуд розгляне клопотання антикорупційних правоохоронних органів про відсторонення від адміністративної посади підозрюваного судді.

Суд в режимі відеоконференції розгляне клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою про відсторонення Луки Кріля від посади голови Турківського районного суду Львівської області.

Таке рішення 25 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, правоохоронці подали клопотання про відсторонення Кріля від посади. Водночас сам суддя надіслав до суду клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої просить доручити Турківському райсуду Львівської області.

Дослідивши клопотання, суддя Кушнір його задовольнила.

Як відомо, Кріля підозрюють в одержанні 1000 євро неправомірної вигоди. За версією слідства, вказані кошти суддя вимагав від особи, яка працівниками патрульної поліції в листопаді цього року була зупинена за кермом автомобіля й складений протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки викритому САП судді. Також суд призначив експертизу «прослушки» судді Кріля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: