Команда Зеленського опублікувала відеопетіцію про розпуск Верховної ради

Читать на русском
Команда обраного президента Володимира Зеленського запустила відеопетіцію про розпуск Верховної ради.

Команда обраного президента Володимира Зеленського запустила відеопетіцію про розпуск Верховної ради. Щоб цю петицію розглянув новообраний глава держави, відео має набрати мільйон переглядів.

Про це пише «Слово і Діло».

ВЕРХОВНА РАДА: РОЗПУСТИТИ НЕ МОЖНА ПОМИЛУВАТИЗе!Президент

«Ми запитали у людей на вулиці, що вони думають про розпуск Верховної Ради. А зараз запитуємо вас - залишити або розпустити? Нагадуємо, що після мільйона переглядів новообраний президент зверне увагу на це питання в першу чергу», - йдеться в описі до відео, опублікованому на YouTube-каналі «Зе!Президент».

На кадрах лідер команди-учасниці «Ліги сміху» «Зайченя» Руслан Ханумак в центрі Києва розпитує у перехожих, чи потрібно розпускати парламент. У ролику зібрані відповіді всіх людей, які висловилися за таку ініціативу.

«Якщо ви підтримуєте розпуск Ради - ставимо лайк, якщо не підтримуєте - ставимо дізлайк. Це велика відповідальність, яку ми повинні вивантажити на наші плечі. І ми це зробимо», - сказав в кінці відео Ханумак.   Згідно з Конституцією України, президент може достроково розпустити парламент, але це потрібно зробити не пізніше, ніж за півроку до закінчення терміну повноважень Ради. Каденція діючого скликання парламенту триває до 27 листопада. Тому розпустити Раду можливо тільки до 27 травня. Будь розпуск парламенту після цієї дати буде неконституційним.

Якщо протягом місяця фракції не сформували коаліцію протягом 60 днів після відставки уряду не призначили новий склад, або народні депутати місяць не збираються на пленарні засідання. Поки єдиний можливий сценарій - це відсутність коаліції.

Якщо парламент не розпустять достроково, то наступні вибори в Раду відбудуться 27 жовтня.

Раніше повідомлялося, що Зеленського хочуть втягнути у внутрішньополітичний конфлікт в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: