Клімкін їде на десятиліття «Східного партнерства»

Читать на русском
Глава МЗС України візьме участь у низці заходів з нагоди десятої річниці зовнішньополітичної ініціативи ЄС.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 13-14 травня відвідає Брюссель.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, Клімкін перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі для участі у низці заходів з нагоди десятої річниці заснування зовнішньополітичної ініціативи ЄС Східне партнерство.

Так, 13 травня Клімкін візьме участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС і країн-учасниць Східного партнерства під головуванням представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

«Крім того, заходи до десятої річниці Східного партнерства (СП) будуть включати конференцію високого рівня за участю глав держав та урядів, вечерю від імені президента Європейської Ради Дональда Туска для лідерів країн СП, а також зустріч міністрів закордонних справ країн СП із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку на запрошення Комісара ЄС із питань європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоганнеса Хана», - йдеться в повідомленні.

Східне партнерство - зовнішньополітична ініціатива Європейського Союзу, що поширюється на шість східноєвропейських сусідів Євросоюзу: Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну.

Раніше повідомлялося, що Україна вперше стала лідером рейтингу країн-учасниць Східного партнерства.

Нагадаємо, Порошенко та Туск також зустрінуться в Брюсселі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: