Гройсман: санкції Росії не створили проблем із нафтопродуктами

Читать на русском
Можливе припинення або обмеження Росією з 1 червня постачань в Україну нафтопродуктів і вугілля не становить проблем для української енергетики та ринку світлих нафтопродуктів.

Можливе припинення або обмеження Росією з 1 червня постачань в Україну нафтопродуктів і вугілля не становить проблем для української енергетики та ринку світлих нафтопродуктів.

Як пише «Слово і Діло», про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Київ готує нові санкції проти РФ – КлімкінЗа його словами, Київ наполягатиме на введенні не персональних санкцій, як було після агресії в Керченській протоці, а більш жорстких - секторальних або економічних обмежень.

«Щодо світлих нафтопродуктів..., щодо енергетичного вугілля ми взагалі не бачимо проблем», - сказав глава уряду.

Прем'єр наголосив, що уряд працює з усіма учасниками ринку, з виробниками та імпортерами для того, щоб мінімізувати будь-який негативний вплив.

«Стосовно коксівного (вугілля) триває робота... Щодо дизельного пального, газу є питання, з якими ми сьогодні працюємо і мінімізуємо будь-який негативний вплив», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що диверсифікація та енергетична незалежність для країни має ключове значення, і такі стратегічні завдання поставлено в усіх секторах паливно-енергетичного комплексу країни, зокрема в атомній енергетиці та на ринку природного газу.

«Зрозуміло, що завжди хочеться швидше - і це важливе питання, яке наразі стоїть перед Національною компанією «Нафтогаз України», - додав український прем'єр.

Як повідомлялося, згідно з постановою уряду РФ від 18 квітня, постачання вугілля, нафти й нафтопродуктів в Україну з 1 червня цього року здійснюватимуться лише на підставі дозволів, виданих російським Мінекономрозвитку.

Раніше Помпео заявив, що «Північний потік-2» потрібно зупинити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: