Порошенко закликав Меркель підтримати посилення санкцій проти РФ

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель закликав її підтримати посилення санкцій проти Росії.

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель закликав її підтримати посилення санкцій проти Росії у зв'язку з рішенням про видачу російських паспортів жителям Донбасу.   Як передає «Слово і Діло», про це інформує прес-служба українського лідера.

Порошенко обговорив із Меркель звільнення українських моряківКанцлер Німеччини закликала Росію забезпечити вільне проходження українських кораблів Керченською протокою.

«Петро Порошенко закликав Берлін підтримати посилення санкцій проти Москви у відповідь на так звані паспортні укази», - заявили в прес-службі.

Також сторони обговорили розгляд Міжнародним морським судом питання про звільнення 24 українських моряків, які були затримані Росією за незаконний перетин кордону.

У повідомленні говориться, що сторони приділили окрему увагу «подальшому посиленню тиску на Москву для прискорення звільнення» українців.

Крім того, в ході розмови було відзначено, що за останні п'ять років партнерство України і ФРН досягло «стратегічного рівня».

У квітні Меркель провела телефонну розмову з обраним українським президентом Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: