У США заявили про прогрес у переговорах із Китаєм

Читать на русском
США і Китай досягли серйозного прогресу з низки ключових проблем, відзначили в Білому домі.

На минулому 3-5 квітня у Вашингтоні черговому етапі американо-китайських торгових переговорів досягнуто прогресу, постійні контакти будуть продовжені.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

США мають намір запровадити санкції проти КитаюУ Вашингтоні заявили, що Китай порушує права мусульман-уйгурів у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

«США і Китай провели продуктивні зустрічі і домоглися прогресу за низкою ключових проблем. Значну частину роботи ще належить виконати. Керівники, заступники міністрів і члени делегацій будуть підтримувати постійні контакти для вирішення питань, що залишаються», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що «темами переговорів були питання інтелектуальної власності, передачі технологій під тиском, нетарифні бар'єри, сільське господарство, послуги, закупівлі і правова сфера».

Напередодні президент США Дональд Трамп також заявив, що на переговорах вдалося домогтися прогресу.

«Ми дуже близькі до того, щоб укласти угоду. Це не означає, що вона вже існує, оскільки її ще немає, але ми, безумовно, підійшли до неї набагато ближче», - сказав американський президент.

Трамп додав, що «протягом наступних чотирьох тижнів, можливо, раніше чи пізніше, чого б це не коштувало, може бути оголошено про щось монументальне«.

Голова КНР Сі Цзіньпін також вважає, що на переговорах вдалося серйозно просунутися за текстом торговельної угоди зі США, яка обговорюється на двосторонніх переговорах.

«Голова КНР Сі Цзіньпін у посланні своєму американському колезі Дональдові Трампу заявив, що за текстом китайсько-американської торговельно-економічної угоди було досягнуто суттєвого прогресу», - повідомило агентство Синьхуа.

Сі Цзіньпін висловив сподівання на підписання угоди на взаємовигідній і справедливій основі найближчим часом.

Усне послання китайського керівника на зустрічі із Трампом передав віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе, який очолює китайську делегацію на переговорах. Він також відзначив досягнутий прогрес.

Нагадаємо, торговельна війна між Китаєм і США почалася після того, як 6 липня минулого року набули чинності взаємні підвищені митні збори між країнами. Після цього Вашингтон і Пекін обмінялися митами в серпні і вересні.

Невдоволення американської адміністрації викликає торговельний дисбаланс між державами, який, за оцінками США, становить 500 млрд доларів на рік на користь Китаю.

Укладення торгівельної угоди очікується під час особистої зустрічі лідерів країн, яка повинна була відбутися в березні, але відкладена на квітень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: