В ООН закликали українську владу сприяти толерантності до ЛГБТ

Читать на русском
Експерт закликав українську владу ефективно виконати заходи, передбачені Планом дій щодо реалізації Національної стратегії в сфері прав людини щодо сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

В Україні склалася ситуація, за якої державна влада вважає, що сексуальну орієнтацію і гендерну ідентичність не слід вивчати або обговорювати.

Таку думку висловив незалежний експерт ООН із питань захисту від насильства і дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності Віктор Мадрігал-Борлоз, йдеться в заяві прес-служби Управління ООН із прав людини, пише «Слово і Діло».

«Самі ЛГБТ-особи вважають, що приховування своєї ідентичності є запорукою виживання», - сказав Мадрігал-Борлоз.

За його словами, влада має бути прикладом у забезпеченні поваги до прав всіх людей шляхом підвищення рівня обізнаності, освіти, діалогу, розширення прав і можливостей.

Експерт сказав, що хоча він й не виявив ознак грубого або масового насильства щодо окремих представників ЛГБТ-спільноти в Україні, він висловив стурбованість тим, що право-радикальні групи вдаються до насильства і заохочують ненависть щодо ЛГБТ-осіб, а також тим, що чиновники сприяють поширенню шкідливих стереотипів і дискримінації.

«Я також із жалем констатую роль групи церков, яка активно працювала над блокуванням законодавства, спрямованого на захист прав ЛГБТ-осіб. Для протидії дезінформації та руйнування шкідливих міфів і стереотипів державі слід негайно провести загальнонаціональну просвітницьку кампанію, яка сприятиме розумінню і толерантності замість ненависті і упередженості», - заявив Мадрігал-Борлоз.

Експерт закликав українську владу ефективно виконати заходи, передбачені Планом дій щодо реалізації Національної стратегії в сфері прав людини щодо сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Нагадаємо, 11 квітня в Києві активісти праворадикальних організацій напали на учасників Європейської лесбійської конференції, застосувавши перцевий газ. У інциденті постраждали 10 осіб.

Раніше повідомлялося, що в Києві зірвали марш ЛГБТ-активістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: