Депутати Європарламенту закликали Порошенка вийти на марш ЛГБТ

Читать на русском
Депутати Європарламенту написали відкритого листа владі України, в якому закликали президента країни Петра Порошенка взяти участь у Марші рівності.

Депутати Європарламенту написали відкритого листа владі України, в якому закликали президента країни Петра Порошенка взяти участь у Марші рівності, який відбудеться в Києві. Під документом стоять 35 підписів.

Він оприлюднений на сайті члена Європарламенту Ребекки Гармс, передає «Слово і Діло».

«Потрапте до історію й будьте в перших рядах, коли українці маршируватимуть в бік сильної, різноманітної й рівної демократії всередині нашої європейської родини країн», – ідеться в листі.

У зверненні до президента, уряду та членів Верховної ради України депутати Європарламенту відзначають, що процес надання меншинам базових прав у країні загальмувався, в той час як кількість злочинів, мотивом яких була ненависть до різних груп, досягла в 2017 році рекордних значень.

У зв'язку з цим європейські депутати закликали владу України «посилити прагнення країни до європейського майбутнього й зайнятися незакінченою роботою з надання представникам ЛГБТ України прав».

Відзначимо, що Марш рівності пройде в українській столиці в неділю, 17 червня.

Нагадаємо, що під акція за права ЛГБТ в Запоріжжі від петарди постраждав поліцейський.

Відзначимо, в Росії представникам ЛГБТ-руху запропонували залишити країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: