В Одесі пройшов нечисленний марш ЛГБТ

Читать на русском
У центрі Одеси близько 100 представників квір-культур взяли участь в марші ЛГБТ, який пройшов від Воронцовського палацу до будівлі Одеської міської ради.

У центрі Одеси близько 100 представників квір-культур взяли участь в марші ЛГБТ, який пройшов від Воронцовського палацу до будівлі Одеської міської ради. Поліція затримала двох осіб, які напали на учасників маршу перед його початком в районі Катерининської площі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що співробітники поліції затримали нападників і доставили їх до Приморського райвідділу.

За словами начальника управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в Одеській області Івана Іщенка, дії затриманих можуть бути кваліфіковані за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також повідомляється, що для охорони учасників прайду було залучено близько 800 співробітників поліції, крім того, правоохоронці огородили маршрут проведення заходу загородженнями і технікою.

Відзначається, що близько 30 представників націоналістичних організацій якийсь час вигукували на адресу учасників маршу образи в кінці маршруту, проте не намагалися напасти.

Раніше депутати Європарламенту закликали Порошенка вийти на марш ЛГБТ.

Також нагадаємо, що «Правий сектор» погрожував перешкодити проведенню ЛГБТ-маршу в Одесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: