Зведення ООС: бойовики били з мінометів і гранатометів, є поранені

Читать на русском
Минулої доби бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів. 1 український військовий отримав поранення.

Минулої доби бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів. 1 український військовий отримав поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Курс на реформи та війна на Донбасі: як вплинуть результати виборів-2019За останніми соцопитуваннями, перед другим туром у лідерах Володимир Зеленський. Чи зміниться курс на реформи та що буде з Донбасом, обговорили з експертами.

«Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - підкреслили у штабі.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики 12 разів обстріляли позиції ОС: двічі з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - біля населеного пункту Піщевик.

Двічі з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів - біля населеного пункту Опитне; тричі з гранатометів різних систем та стрілецької зброї - поблизу міста Авдіївка.

Двічі з гранатометів різних систем та стрілецької зброї - поблизу села Богданівка; з автоматичних станкових гранатометів - біля населеного пункту Чермалик.

Із ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї - поблизу населеного пункту Новоселівка Друга; зі стрілецької зброї - біля села Старогнатівка.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти двічі обстріляли українські позиції: з озброєння БМП - поблизу села Новозванівка; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - біля міста Світлодарськ.

За даними розвідки Об'єднаних сил, 9 травня одного бойовика було поранено.

«Від початку поточної доби обстрілів позицій Об'єднаних сил з боку противника не зафіксовано. Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, в «ДНР» почали приймати заявки на незаконне отримання паспортів РФ.

Як відомо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. І з 3 травня відповідальні органи РФ почали приймати відповідні заяви.

Раніше повідомлялося, що Україна хоче позбавити пенсій жителів Донбасу з паспортами РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: