У Львівській області учень повідомив про «замінування» школи

Читать на русском
Як повідомляється, до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування школи, розташованої в місті Новий Калинів.

У Львівській області десятикласник повідомив про «замінування» школи, в якій навчався, тому що в цей день він мав писати контрольну роботу і таким чином намагався уникнути цього.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі області, пише «Слово і Діло».

Як повідомляється, до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування школи, розташованої в місті Новий Калинів. На місці події працювали експерти-вибухотехніки, кінолог, слідчо-оперативна група і співробітники інших служб. З навчального закладу було евакуйовано 545 дітей та 60 працівників. Обстеживши приміщення і прилеглу територію, вибухонебезпечних предметів правоохоронці не виявили.

Згодом поліцейські встановили, що помилкове повідомлення про замінування навчального закладу залишив п'ятнадцятирічний учень десятого класу «замінованої» школи.

Щоб відвернути від себе підозри, хлопець після повідомлення знищив мобільний телефон. Однак, незважаючи на це, правоохоронці протягом декількох годин встановили особу зловмисника.

Підлітка допитали в присутності його матері. За його словами, в цей день він мав писати контрольну роботу і таким чином намагався уникнути цього.

Відкрито кримінальне провадження за статтею «завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» (ч.1 ст.259 ККУ). Санкція статті передбачає покарання - штраф у розмірі від 850 до 1700 грн, арешт на строк до шести місяців або до трьох років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Як раніше стало відомо, у Львові масово «мінували» готелі.

Також відзначимо, в Харкові «замінували» аеропорт і вокзал.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: