Поліція затримала харків'янина, який «замінував» церкву

Читать на русском
Інформація про те, що невідомий залишив гранату в церкві на Олександрівському проспекті в Харкові, не підтвердилася, поліція затримала «мінера».

Інформація про те, що невідомий залишив гранату в церкві на Олександрівському проспекті в Харкові, не підтвердилася, поліція затримала «мінера».

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, пише «Слово і Діло».

«Ним виявився 16-річний житель Індустріального району (Харкова - ред). Як з'ясувалося, він таким чином вирішив «пожартувати», - поінформували в поліції.

Інформація про те, що невідомий залишив гранату в церкві, коли святив паску, надійшла до поліції в ніч на неділю, близько 2:30. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Індустріального відділу поліції і фахівці вибухотехнічного управління ГУ Нацполіції в Харківській області.

Повідомлення виявилося неправдивим.

Відомості про те, що трапилося внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.

Нагадаємо, церкви на Великдень охороняли 20 тисяч силовиків.

Також нагадаємо, в СБУ назвали причину фейкових попереджень про мінування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: